Nikola Gruevski: Deseti smo u svetu, peti u Evropi!

Šef VMRO-DPMNE, vladajuće makedonske političke partije, Nikola Gruevski komentarisao je danas upravo objavljeni podatak da je Makedonija deseta u svetu, a peta u Evropi po najboljim uslovima za poslovanje preduzeća.

Nikola Gruevski

„Malo je stvari po kojima je Makedonija deseta u svetu, među deset najboljih na svetu. Jedna od tih je danas i zvanično potvrđena i to ne od bilo koga nego od Svetske banke i to prema poređenju biznis klime u svim zemljama sveta. Makedonija je na desetom mestu u svetu, a na petom mestu u Evropi. U Evropi su ispred nas Velika Britanija, Švedska, Norveška i Danska. Stvarno malo stvari može da se nađe po
kojima smo u prvih deset, a ovo je jedna od najvažnijih zato što je preduslov za otvaranje novih radnih mesta, a time i rast standarda stanovništva“, rekao je Gruevski, koji je 15. januara ove godine podneo ostavku na mesto premijera pošto je to bio deo političkog dogovora četiri najjače makedonske stranke i predstavnika SAD i EU.  Prema tom dogovoru parlamentarni izbori je trebalo da se održe 100 dana od njegove ostavke, ali nisu održani ni do danas. Zakazani su za 11. decembar ove godine.

Gruevski je podsetio da je Makedonija 2006. godine, to je godina njegovog dolaska na vlast, bila 94. na listi Svetske banke „Doing business“, da se do 2015. godine postepeno popela na 12. mesto, a sada se našla na 10.mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com