Niški aerodrom kažnjen, ali i dalje krije sistematizaciju radnih mesta

Javno preduzeće Aerodrom Niš, koje upravlja Aerodromom Konstantin Veliki u tom gradu, kažnjeno je sa 20.000 dinara jer je odbilo da portalu Južne vesti dostavi spisak radnih mesta i propisanu školsku spremu potrebnu za rad. Kaznu je izrekao Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić uz pretnju novom kaznom od 180.000 dinara.

Kako ističe portal Južne vesti, direktor JP Aerodrom Niš Vladica Đurđanović već šest meseci odbija da objavi dokument kojim se, između ostalog, definiše podela funkcija u preduzeću i potrebna školska sprema. Đurđanović se čak i žalio na traženje ovog dokumenta uz mišljenje da je zahtev „nerazuman i potpuno nejasan“. Šabić je to obrazloženje odbio, ali je Đurđanović potom obavestio novinare da je važeća sistematizacija tajna i da bi njenim objavljivanjem bila „naneta šteta interesima Republike Srbije“.

JP Aerodrom Niš, prema odluci Poverenika za informacije od javnog značaja, ima dva dana da plati kaznu i da portalu Južne vesti dostavi traženu dokumentaciju. U suprotnom, sledi nova novčana kazna.

 

One thought on “Niški aerodrom kažnjen, ali i dalje krije sistematizaciju radnih mesta

  • 23. dec. 2016 at 15:52
    Permalink

    A „čičino zlato“, „drago kumče“, „lepio plakate – 5x“… ne li se računa u „propišanu školsku spermu“?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com