Nismo izdržali: Montenegro Airlines ne može na Aerodrom Nikola Tesla

Suprotno izjavi predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, Srbija je odgovorila Crnoj Gori na odluku da 25 i manje zaraženih Covid-19 na 100.000 stanovnika postavi kao kriterijum za otvaranje crnogorske granice prema nekoj zemlji.

Crnogorska kompanija Montenegro Airlines u utorak uveče je saopštila da je dobila obaveštenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije da su joj od srede 27. maja suspendovana prava sletanja na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, prenele su podgoričke Vijesti.

“Industrija u kojoj poslujemo ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka. Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušaćemo da damo doprinos da se posljedice Covid-19, u ekonomskom smislu, što prije saniraju”, navodi se u saopštenju Montenegro Airlines.

Blic je prvi objavio da se Direktorat za civilni saobraćaj Srbije u obrazloženju svoje odluke pozvao na princip reciprociteta.

Srbija je donela odluku da svoje granice otvori za strane državljane, uključujući i državljane Crne Gore, pa odluka crnogorskih vlasti da svoje granice ostavi zatvorenim za turiste iz Srbije predstavlja kršenje reciprociteta.

“Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika izmedju dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13 stav 1 Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio-prevoznika za obavljanje medjunarodnog javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio-prevozilaca registrovanih u Republici Srbiji”, citira Blic odluku Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Blic je objavio i da je u utorak popodne na Aerodrom Nikola Tesla sleteo avion Montenegro Airlines sa 115 crnogorskih studenata, bez problema, pošto odluka o zabrani važi od srede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com