O blago nama: U zemlju ušlo 65.000 ljudi, Vlada danas odredila mesta za karantin!

Vlada Srbije i predsednik Republike počeli su svakodnevno da se žale gradjanima kako u zemlju ulaze desetine hiljada državljana Srbije iz zemalja gde je verovatnoća da su se zarazili – ogromna.

Navodno je, prenosi RTS, od 14.bmarta do danas u zemlju ušlo njih 65.000. To je nemoguće kontrolisati, rekla nam je Vlada. A koliko je slučajnih uzoraka radi testiranja na koronavirus naša država na granici uzela od tih gradjana, ako i to nije zabranjeno?

Vlada Srbije i predsednik Republike žale nam se da su ih molili da sada ne dodji, ali oni ne samo da su došli svi, nego su ovde pokazali   „nula solidarnosti“.

Vlada Srbije i predsednik Republike, koji su radi disciplinovanja gradjana čiji porezi pune državnu kasu, na ulicu izveli naoružanu vojsku, žale nam se kako im Ustav ne dozvoljava da zabrane ulazak u zemlju državljanima Srbije, koji su do juče boravili u zdravstveno opasnom području.

Vlada se onda iznenada hvali kako je u pregovorima s Madjarskom isposlovala da Madjarska ukine zabranu prolaska kroz svoju teritoriju baš koloni takvih naših državljana, dugoj više kilometara.

Jao, super. Još jedan razlog da izađemo na balkone…

Zabranjuje li Ustav Vladi i predsedniku države, da gradjane pristigle iz zdravstveno opasnih oblasti stavi u karantin? Ne zabranjuje.

Ali, predsednica Vlade je prekjuče objavila spisak opasnih zemalja i slavodobitno objavila kako će pristigli iz tih zemalja pravo u karantin. Onako je to naglasila glumački, kako joj se često dopada da čini. Strogo, ali pravedno. Ali to je bilo 16. marta. Tek 17. marta je Vlada objavila da je odredila objekte u kojima će se taj karantin sprovoditi, ako bude potrebno, istakla je Vlada.

Neko vreme je, valjda, potrebno da se ti objekti pripreme. A danas 18. marta je objavljeno u kojim mestima se ti „ako bude potrebno“ objekti nalaze.

Predsednica Vlade i predsednik države su nam se ljuto požalili da je 15. i 16. marta sve do 7 sati ujutro 17. marta u zemlju ušlo 35.376 državljana Srbije, uglavnom iz citiranih opasnih država. A to je, ako ste nešto propustili, bilo pre nego što je predsednica Vlade najavila karantin i pre nego što je Vlada Srbije odredila „ako bude potrebno“ objekte za karantin. Tako da Vlada Srbije nije ni imala nameru da sprovodi bilo kakav karantin.

SAD se ja pitam, ako neko od tih 65.000 zarazi mene ili nekog meni bliskog, da li je po Ustavu Srbije da ja tužim predsednicu Vlade i predsednika Republike Srbije zbog svega napred navedenog.

Mislim, pošto se ovde svi strogo drže svojih ustavnih nadležnosti, da li bih ja kao oštećena za takvu tužbu bila nadležna?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com