Od danas vozom od Loznice do Šapca brzinom od 80 km/h

Od danas će rekonstruisanom prugom od Loznice do Šapca, sa zaustavljanjem na usputnim mestima saobraćati dva para putničkih vozova, dok će jedan par vozova, po istoj ceni, Loznicu i Šabac povezivati direktno, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jeftić.

Ovom prugom će putnički vozovi ići brzinom od 80 kilometara na sat dok su ranije na pojedinim deonicama saobraćali brzinom od 10, 15, 30 kilometara na sat zbog čega su teretni vozovi ovom prugom putovali više od šest sati, rekla je Zorana Mihajlović, ministar gradjevine, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije.

Kako se navodi na sajtu Vlade u rekonstrukciju pruge Loznica – Šabac – Brasina (Republika Srpska) uloženo je 2,5 milijardi dinara.

Ova pruga ne znači samo povratak putničkog saobraćaja, kojeg nije bilo 13 godina, nego i brži teretni saobraćaj i mogućnost da radimo više na medjunarodnom saobraćaju, rekla je Mihajlovićeva i dodala da „za Vladu Srbije razvoj železnice predstavlja prioritet“.

Ona je rekla da će ove i sledeće godine Vlada Srbije obnoviti 280 kilometara regionalnih puteva širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com