Od petka do ponedeljka zatvoreni ugostiteljski objekti

Od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 sati ujutro neće u Srbiji raditi ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi, svi bez izuzetka, odlučila je danas Vlada Srbije.

Restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja mogu pružati svoje usluge svakog dana do 21 sat, isključivo registrovanim i prijavljenim gostima.

U istom vremenskom periodu od 17 sati petkom do 5 sati ujutro ponedeljkom neće raditi ni tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Od ponedeljka do petka ugostiteljski objekti i ostali objekti, kojima je zabranjen rad vikendom, radiće od 5 do 17 sati.

Kako se navodi na sajtu Vlade Srbije, ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnost dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Prodavnice prehrambene robe, trgovinske radnje, maloprodajni objekti, kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi kako radnim danom, tako i vikendom, do 21 sat.

Apoteke i benzinske pumpe (prodaja goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od 6 časova ujutro do 15 časova.

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući vikend.

Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda.

Bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će da rade radnim danima, kao i subotom i nedeljom, do 17 časova.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima od 21 čas a subotom do 17 časova, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com