Odložena zamena srpskih dokumenata na KiM

Vlada u Prištini je saopštila da na zahtev Vlade SAD do 1.septembra 2022.godine odlaže svoje odluke od 29.juna da više ne priznaje automobilske tablice i lične karte izdate Srbima sa severa Kosova u Srbiji i to pod uslovom da sve barikade odmah budu uklonjene.

Danas su na  severu KiM postavljene barikade i blokirani administrativni prelazi iz protesta protiv ovih odluka vlade Aljbina Kurtija, koje je trebalo da stupe na snagu 1.avgusta.

Usledila je intenzivna aktivnost  čelnika EU i američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera, a javnosti u Srbiji se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Atmosfera je dovedena do usijanja, a Srbi više zuluma trpeti neće. Moja molba svima je da pokušamo da sačuvamo mir gotovo po svaku cenu. Molim Albance da se urazume, Srbe da ne nasedaju na provokacije, ali molim i predstavnike moćnih i velikih zemalja, koje su priznale nezavisnost Kosova da malo vode računa o medjunarodnom pravu i realnosti na terenu i da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu sukob. Mi ne želimo sukob i ne želimo rat. Mi ćemo da molimo za mir i da tražimo mir, ali odmah da vam kažem pobediće Srbija. Drznu li se da krenu u progon, maltretiranje i ubijanje Srba, Srbija će pobediti“, izjavio je Vučić.

On je rekao kako se pravi atmosfera velikog Putina i malog Putina u kojoj je Kurtiju dodeljena uloga Zelenskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com