Oko Venecuele: Sidjite sa naše polovine lopte!

Američki predsednik Donald Tramp je poručio Rusiji da ostati u Venecueli ne može i da Amerika razmatra sva sredstva da je prinudi na povlačenje otuda.

Izjava koju su na vidnom mestu preneli i ruski mediji, samo je kruna opširnog obrazloženja ovom stavu koji je nešto ranije dao Džon Bolton, savetnik za bezbednost američkog predsednika.

„SAD neće tolerisati mešanje neprijateljskih stranih oružanih snaga u postizanje opštih demokratskih ciljeva, bezbednosti i vladavine prava u državama zapadne hemisfere”, napisao je Bolton na svom Tviter nalogu.

On je dodao da SAD u Venecuelu šalju hranu i lekove, a ne bombardere s atomskim oružjem i specijalne jedinice za podršku korumpiranom diktatoru.

Ranije su delovanje SAD i Rusije u Venecueli u telefonskom razgovoru ocenili ministri inostranih poslova Rusije i SAD Sergej Lavrov i Majk Pompeo.

Lavrov je, prema sopstvenom saopštenju, protestovao zbog „pokušaja Vasingtona da organizuje državni udar u Venecueli“.

Pompeo je nešto ranije, kako su saopštenje Stejt departmenta preneli američki mediji, upozorio Rusiju da SAD neće nezainteresovano posmatrati kako Moskva ubacuje vojni personal u Venecuelu kako bi podržala Nikolasa Madura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com