Oružje ili život: Američki učenici zahtevaju zabranu prodaje oružja

Američki predsednik Donald Tramp upravo je primio grupu učenika koji su preživeli prošlonedeljni masakr u Floridi.

Praćeni hiljadama mladih Amerikanaca koji se, prema izveštajima svetskih medija slivaju u Vašington, oni traže od američkog predsednika da zabrani prodaju puške AR-15 kojom je izvršen masakr u Marjori Stoneman High School u Portlandu (Florida) i uvedu ograničenja u pravu na kupovinu oružja i municije.

Tramp, kome se pripisuje bliskost sa organizacijama koje zagovaraju pravo na posedovanje oružja radi, navodne, zaštite, nije udovoljio njihovom zahtevu, ali je potpisao jedno polovično rešenje: zabranio je ugradnju mehanizma kojim se polu-automatsko oružje pretvara u automatsko i tako čini kadrim da izbaci 100 metaka u minuti.

U razgovoru s preživelima iz nekoliko bezumnih pucnjava, predsednik Amerike se složio da je bilo „mnogo incidenata“ i da se nešto mora učiniti. Rekao je da ima više predloga, a svetsku javnost je najviše zapanjio predlog da se naoružaju škole: ili da se naoružaju nastavnici ili da se oružje stavi u školske sefove!

Dok američki učenici protestuju, parlament na Floridi, dakle baš tamo gde se najnovija tragedija dogodila, odbacio je zakon o zabrani puške AR-15.

Komentatori su vrlo skeptični u pogledu izgleda da predsednik Amerike odobri neke ozbiljne mere kako bi količina oružja medju Amerikancima bila smanjena.

Najesen su izbori za Kongres. A na tim izborima veliku ulogu igra novac industrije naoružanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com