Otvorena Galerija Beograd

Danas je na desnoj obali Save otvorena Galerija Beograd za koju se tvrdi da je najveća šoping, gastronomska i zabavna destinacija u regionu.

Galerija je deo projekta Belgrade Waterfront.

Ukupna površina Galerije Beograd je 300.000 kvadratnih metara, 93.000 kvadrata je za izdavanje. Jedna petina površine je posvećena gastronomskoj ponudi, a Galerija ima najveći zeleni krov u regionu, saopšteno je danas.

Galerija ima 3.600 parking mesta.

Dizajn Galerije Beograd uradio je arhitektonski studio CRTKL iz Los Anđelesa, koji je kreirao i Fashion Shop, najveći šoping centar u Los Anđelesu.

„Galerija Beograd je za sada jedino mesto u Srbiji na kojem strani posetioci mogu da dobiju povraćaj PDV-a odmah nakon kupovine, i to na tri mesta u okviru tržnog centra“, navodi se u saopštenju.

„Skeniranjem računa napravljenim prilikom kupovine u ovom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine, poručuju iz Galerije Beograd.

Otvaranju Galerije Beograd prisustvovali su predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabara, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

„Na samoj izgradnji radilo je 1.100 ljudi što znači da je isto toliko porodica četiri godine živelo od toga, a kada bude radila punim kapacitetom, u Galeriji će biti zaposleno više od 5.000 ljudi“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com