Otvorena IKEA: Simbol novog i modernog Beograda

U Beogradu je danas otvorena robna kuća IKEA. Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, članovi Vlade Srbije, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i nekoliko gradskih zvaničnika, kao i generalni direktor IKEA-e za Jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke i regionalni direktor Vladislav Lalić, ali i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

„Radi se o simbolu promena u našem društvu i Beogradu. IKEA je simbol nečeg novog i modernog, simbol ekonomskog razvoja i napretka. Jer, ako želite da imate modernu i savremenu metropolu ne možete a da nemate ovaj kompleks sa prepoznatljivim znakom IKEA, i to je dokaz da Srbija postaje moderna i normalna zemlja, a Beograd svetska metropola koju smo počeli da pravimo pre tri godine“, rekao je Siniša Mali i dodao da je reč o investiciji vrednoj 70 miliona evra, kao i da je otvoreno 400 novih radnih mesta.

Mali se zahvalio „prijateljima iz IKEA-e na strpljenju i posvećenosti da ostanu i investiraju u Beograd i Srbiju“. Dodao je i da Bubanj potok, gde se nalazi IKEA robna kuća, sada potpuno drugačije izgleda i da će zahvaljujući ovoj robnoj kući ovaj deo Beograda sada biti „jedan od oslonaca ekonomskog razvoja ne samo Beograda“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je IKEA-i poželeo da ostvari dobar profit.

„Radnicima želim da budu zadovoljni svojim poslom i da marljivo rade, a mi ćemo pomoći da u budućnosti imamo još više ovakvih projekata kako bi građani Srbije bili zadovoljniji“, rekao je Vučić.

Vanoverbeke je domaćinima poručio da IKEA želi da doprinese boljem standardu građana Srbije.

„U Srbiju nećemo doneti samo sjajne cene, već želimo da doprinesemo boljem standardu srpskog društva“, rekao je Vanoverbeke.

Prema rečima Vladislava Lalića robna kuća IKEA Beograd Istok će godišnje imati oko 2,5 miliona posetilaca.

Beogradska IKEA se prostire na preko 33.000 kvadrata i u ponudi imati oko 9.500 artikala. U sastavu robne kuće se nalazi restoran sa skoro 500 mesta, bistro, dućan švedske hrane, igraonica za decu i parking sa 1.400 mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com