Pajtić: Vojvodina uskraćena za 500 milijardi dinara

Odlazeći predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić danas je održao oproštajnu konferenciju za novinare na kojoj je predstavio rezultate svog kabineta u proteklih 12 godina.

Pajtić

On je posebno naglasio da je budžetu Vojvodine uskraćeno 500 milijardi dinara, ali da je i pored toga u pokrajini otvoreno 50.000 radnih mesta, izgrađen Urgentni centar, završena Kamenica 2…

„Uz minimum saradnje s republičkim vlastima, uključujući i vanredne situacije, uz medijski progon funkcionera pokrajinske vlade i besmisleno ukidanje nadležnosti, svakog dana smo otvarali po nekoliko objekata, pomogli smo poljoprivredu, platili smo prevoz studentima, pomagali porodicama…“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Vlada Vojvodine se odrekla prezentacija i radila je u skromnim uslovima.

Pajtić se, između ostalog, pohvalio izgradnjom Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici, pomaganju bračnim parovima u kupovini kuća na selu, izgradnjom obrazovnih objekata, putne infrastrukture, organizacijom naučnih skupova…

„Trebalo bi biti posebno talentovan da se uništi takav sistem“, rekao je Pajtić i dodao da je „zabrinut za sudbinu Vojvodine“.

Nova Vlada Vojvodina, najavljeno je iz stranaka koje će u toj vladi učestvovati, biće izabrana do 15. juna. Za predsednika Skupštine Vojvodine još ranije je izabran Pajtićev nekadašnji koalicioni partner Ištvan Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com