Peskov otkrio sve o Putinu: Prima i penziju i platu

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je u intervjuu listu „Argumenti i fakti“ da njegov šef svakog meseca prima vojnu penziju i platu.

I jedno i drugo na karticu banke „Rusija“ zato što je ta banka prva pala pod zapadne sankcije uvedene zbog prisajedinjenja Krima Rusiji.

Kolika je Putinova penzija Peskov ne zna, a plata se, kao i plata premijera, utvdjuje predsedničkim ukazom.

Putin vrlo retko koristi gotovinu, rekao je Peskov, 1-2 puta godišnje. Na primer kad svrati u kafić posle skijanja.

Na direktno pitanje novinara, kako pitanje „lepše polovine“ utiče na obavljanje predsedničkih dužnosti, Peskov je rekao da Putin posebno ne razmišlja o „porodičnim pitanjima“ te nije u redu postavljati takvo pitanje.

„Ali recimo ovako: bio on oženjen ili bio neoženjen, to ni na koji način ne utiče na ispunjavanje predsedničkih dužnosti“, rekao je Peskov.

Peskov je rekao da predsednik ne može imati smartfon jer bi to značilo da pristaje na potpunu izloženost.

Ali Internetom se Putin koristi i Internet ima čak i u predsedničkom avionu.

Praksu mnogih svetskih lidera da s javnošću opšte preko Tvitera, Putin neće slediti, rekao je Peskov. Jer, Putinu nije potreban Tviter da bi ostvario bliskost s narodom, precizirao je on.

Sam Peskov nikada nije ulazio na Fejsbuk ili društvenu mrežu “jednoklasnjiki“, niti zna kako iznutra izgleda društvena mreža „U kontaktu“.

Na pitanje novinara lista „Argumenti i fakti“ da li Putin zna da opsuje, Dmitrij Peskov je rekao „Ja bih to ostavio bez odgovora“.

Ali je ipak dodao da ruski predsednik „kao svaki normalan muškarac“ zna da „izrazi negativan odnos prema ovom ili onom čoveku ili procesu“ i to na takav način „da ti se krv zaledi!”.

Peskov je rekao da ne zna da li je Vladimir Putin učio oratorske veštine, ali zna da je „dobio najbolje obrazovanje“ i da „stalno uči“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com