Pitanje uzora : Bivši šef McDonald’s – a vratio otpremninu

Stiv Isterbrok, bivši šef kompanije McDonald’s, vratio je toj kompaniji  otpremninu koju mu je novembra 2019.godine isplatila u akcijama i kešu  i izvinio se zbog kršenja kompanijskih  standarda ponašanja, prenosi Dow Jones saopštenje kompanije McDonald’s.

Stiv Isterbrok je nakon pet godina rukovodjenja kompanijom McDonald’s sporazumno sa te funkcije ispraćen kad se otkrilo da je bio u vezi s jednom saradnicom, što je kompanijskim propisima zabranjeno. Dobio je otpremninu u akcijama i kešu tadašnje vrednosti od 40 miliona dolara.

Avgusta 2020.godine, McDonalds je pokrenuo postupak sa zahtevom da Stiv Isterbrok dobijenu otpremninu vrati, pošto je otkriveno da je on kompanijski mejl koristio za slanje verbalnih i video poruka većem broju žena, od kojih su tri bile zaposlene u kompaniji McDonald’s, a jednoj od njih je omogućio sticanje akcijskih opcija u vrednosti stotina hiljada dolara.

Presuda je trebalo da bude doneta maja 2022.godine

Ali, pre presude, Isterbrok se saglasio da vrati kompaniji  akcije i keš u sadašnjoj vrednosti od 105 miliona dolara.

On je dao i izjavu u kojoj je biranim rečima govorio o vrednostima kojih se drži kompanija i njeno rukovodstvo i priznao da mu nije uvek polazilo za rukom da te vrednosti drži na željenoj visini i ispunjava odredjene odgovornosti rukovodioca.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com