Plenković i Milanović do daljnjeg će se voziti u oklopnim vozilima

Posle pokušaja ubistva policajca na Markovom trgu u Zagrebu, pojačane su mere obezbeđenja predsednika i premijera Republike Hrvatske.

Zoran Milanović i Andrej Plenković do daljnjeg će se voziti u oklopnim vozilima.

Na Markovom trgu nalazi se Vlada Republike Hrvatske.

Na policajca je pucao 22-godišnji mladić, koji je zatim izvršio samoubistvo.

U izjavama stručnjaka i političara u Hrvatskoj govori se da postoje indicije da u ovom činu ima elemenata terorizma kao i indicije da se radi o organizovanom, a ne činu pojedinca.

Već četiri dana od tog čina traje ogorčena verbalna borba oko toga ko je u stvari bio meta ovog napada.

Sve lepote hrvatske kohabitacije pokazale su se i ovom prilikom: dok predsednik Hrvatske Zoran Milanović tvrdi da se taj napad mogao dogoditi bilo gde i da su mu koreni negde drugde, premijer Plenković je pregledao snimak dogadjaja i zaključio da je sa snimka očigledno da je meta bila Vlada Hrvatske odnosno on.

Plenković je optužio Milanovića da je inspirator govora mržnje kojim je, kako bi se odmah reklo u Srbiji, njemu Plenkoviću postavljena meta na čelo. A što je počelo još tokom kampanje 2016. godine.

I čak je optužio Milanovića da je u tome u prećutnoj koaliciji sa Miroslavom Škorom, liderom desničarskog Domovinskog pokreta i desnim Mostom!

Izmedju ostalog, Plenković je ovim priznao postojanje govora mržnje u hrvatskom javnom prostoru i izazvao javnu diskusiju o tome, koja ne izgleda da će uskoro utihnuti.

Duhoviti poslanik Socijaldemokratske partije Hrvatske Arsen Bauk je dao svoj doprinos toj diskusiji:“ Gnezdo govora mržnje je domoljubna koalicija iz 2014. godine, a nakon toga su lastavice izašle iz gnijezda i otišle u razna druga staništa tako da je od tog gnijezda nastao pravi ornitološki rezervat“, rekao je Bauk hrvatskim novinarima u Hrvatskom saboru i podsetio Plenkovića da je negirao postojanje govora mržnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com