Plenković: Priznajem da je kriv vrh HDZ-a

Hrvatski premijer Andrej Plenković je večeras rekao da će HDZ analizirati rezultate predsedničkih izbora u Hrvatskoj i videti zašto se to dogodilo.

On je, medjutim, razloge za poraz Kolinde Grabar-Kitarović usmeravao ka nezavisnom desnom kandidatu Miroslavu Škoru i, po njemu, tako visokom procentu (4,36%) poništenih glasačkih listića koji su mogli da preokrenu rezultat.

Medjutim, na direktan poziv novinara da se izjasni o izjavama istaknutih članova stranke Mira Kovača i Milijana Brkića kojima je dovedena u pitanje njegova pozicija u samom vrhu HDZ-a, Plenković je nabrojao sve uspehe svoje vlade u protekle tri godine, pa je rekao: “Slažem se, kriv je vrh HDZ-a”.

Plenković je rekao da će, naravno, čestitati Zoranu Milanoviću, a da će saradnja sa njim biti „tvrda kohabitacija u skladu sa Ustavom i zakonom“. Hrvatski analitičari ocenjuju da su i Plenković i Milanović liberalne demokrate, a da su dosad slični najteže sarađivali.

Obojica su se, medjutim, zaklela u Ustav, ako se te zakletve budu držali i radili samo ono zašta su po Ustavu nadležni – problema neće biti, ocenjuje se.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com