Počela gradnja novog cevovoda za Vranje

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku radova na izgradnji 3,7 kilometara dovoda vode od akumulacije Prvonek do Vranja, koji će rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja u tom gradu.

ZORANA MIHAJLOVIC SA PREDSTAVNICIMA CUPRIJE I LJUBOVIJE

Novi cevovod, u koji će biti uloženo 2,3 miliona evra, biće završen u februaru 2017. godine i obezbediće sigurno i redovno snabdevanja vodom u Vranju.

Radovi su započeti u mestu Prvonek, koje se nalazi na devet kilometara od Vranjske Banje, a njima je prisustvovao i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Projekat se realizuje uz podršku Nemačke razvojne banke (KfW) kroz Program unapređenja infrastrukture u opštinama srednje veličine u Srbiji, koji sprovodi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kroz započete i planirane projekte sa KfW bankom u komunalnu infrastrukturu u Vranju biće uloženo ukupno 30 miliona evra.

Ukupna vrednost projekata koji se izvode sa pomenutom bankom od 2000. godine iznosi 1,5 milijardi evra, a resorno ministarstvo trenutno realizuje projekte vredne 210 miliona evra.

U toku su i radovi na zameni 14,36 kilometara dotrajale vodovodne mreže u Vranju, u iznosu od 2,5 miliona evra, a ugovara se izgradnja kanalizacione mreže i kolektora u vrednosti od 1,27 miliona evra.

U pripremi je i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a procenjena vrednost investicije je približno 10 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com