Pokret za zaštitu pušača: Umire se od života, ne od duvana

Sveruski pokret za zaštitu pušača pozvao je, povodom zabrane pušenja na balkonima, državu da odgovori na sledeće pitanje: Zašto pored svih zabrana i upozorenja ljudi i dalje puše i pozvao je da umesto zabranama problem pokuša da reši poboljšanjem uslova života.

„Zabranili su svuda, gde je bilo moguće zabraniti. A onda su se setili da su još balkon zaboravili. Pitajte se, ako je svuda zabranjeno pušenje – na radnom mestu, na mestu gde se vaspitavaju deca, na mestu gde se glasa, plaćaju porezi – zašto svi nastavljaju da puše?”, rekao je Andrej Loskutov, predsednik Sveruskog pokreta za zaštitu pušača a prenosi Interfaks.

„Umire se ne od duvana, umire se od života. Ako je život loš, čovek će hteti da zapali, popije, da još nešto slično učini. Ako je život dobar, on će se odreći tih navika, koje skraćuju taj dobri život“, zaključio je Loskutov.

Vlada Rusije danas je, na predlog Ministarstva za vanredne situacije, izmenila pravilnik o protivpožarnoj zaštiti i zabranila paljenje otvorene vatre na balkonima a to znači i pušenje, paljenje sveća, roštiljanje. Propisana kazna za kršenje ove zabrane je od 3.000 do 5.000 rubalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com