Poslanik iz Novog Pazara ućutkao narodnjake

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković dvoumila se da li da odmah da pauzu, ali tako brzo nije mogla da misli, pa je poslanik iz Novog Pazara Enis Imamović oteo narodnjacima današnji parlamentarni šou.

Imamoviću su odgovarala tri ministra i to s velikom pažnjom, dok on demonstrativno nije napustio skupštinsku salu, pošto mu je, uz uzvike ‘To je laž! To je laž!’, isključen mikrofon na njegovu  tvrdnju da je Vojska Srbije 90-tih  „okretala topovske cevi prema Novom Pazaru“.

Kad je Imamović izašao, sledeći govornici, pa i premijerka Ana Brnabić, svežu frustraciju mogli su do mile volje da prospu na – Dragana Djilasa i poslanike koji su ovu sednicu bojkotovali.

Enisa Imamovića je iziritirao Twitter nalog ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića u kome je ovaj, prema tvrdnji poslanika, isprozivao gradjane Novog Pazara, a nijednog drugog grada, zbog navodnog nepoštovanja mera vanrednog stanja.

Imamović je rekao da je vlast u Srbiji upotrebila najprimitivniji način borbe s koronavirusom naime, zatvaranje ljudi u kuće, dočim su i neke zemlje u okruženju pokazale da se „krizom može da se upravlja bez preterivanja i prenemaganja“.

A onda je Imamović optužio Stefanovića da, budući nadležan i za vatrogasnu službu u Srbiji, snosi odgovornost što su pre godinu dana tri žene u Novom Pazaru izgorele na trećem spratu jer vatrogasci nisu imali merdevine. A onda se stvar ponovila sa jednom ženom na četvrtom spratu zgrade. A desilo se i da vatrogasci dodju da gase požar, a voda u cisterni zaledjena.

Stefanović je rekao da u vatrogasnu službu nije ulagano decenijama, ne samo u Novom Pazaru, i da ne mogu odjednom da se otklone tako dugo nagomilavani nedostaci, ali merdevine će vatrogasnoj službi u Novom Pazaru stići početkom sledeće godine.

I tu je Stefanović prebacio Imamoviću da su neki iz Novog Pazara bili u Vladi, pa zašto tad nisu tražili merdevine, nego im je sve bilo potaman, a merdevina su se setili zato što više nisu u Vladi.

Tu je Stefanoviću u pomoć priskočio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je imenovao Sulejmana Ugljanina kao osobu koja nije tražila merdevine dok je bila u vladi. A povodom istupa Imamovića je primetio: „Ovakvu količinu mržnje prema sopstvenoj državi nisam video“.

Onda je pomenuta poznata poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru i incident s respiratorima, koje je doneo.

Imamović je rekao da gradjani Novog Pazara „plaćaju porez Srbiji i Beogradu, a bolnice, škole i dečji vrtići nam se grade iz donacija“. A onda je pomenuo i 90-te…

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je citirao sve što je učinjeno za zdravstvo u Novom Pazaru, uključujući i 100 miliona dinara za bolnicu, ali Imamovića više nije bilo u sali da ga čuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com