Posle Markionea: Fiat modeli samo još u Poljskoj, Srbiji i Turskoj, a i tamo pitanje je dokle

Poslovni svet je istinski ožalio smrt dugogodišnjeg Fijatovog menadžera Serdja Markionea i odao mu jednoglasno priznanje za spas umalo propale čuvene automobilske kompanije iz italijanskog Torina.

Prenosimo komentar Frankfurter algemajne cajtunga o budućnosti Fijata, objavljen pošto je Markione krajem juna predstavio strategiju kompanije FiatChraysler za naredni period:

„Proizvodnja malih automobila po povoljnim cenama bila je specijalnost italijanskog proizvodjača automobila Fijata – obustavljanjem proizvodnje punta, taj poslovni model će biti konačno pokopan.

Fijat stavlja tačku na proizvodnju malog automobila punto. Biće obustavljena 11. avgusta. Značajna je činjenica da taj auto neće dobiti naslednika. Pri tome je punto godinama bio srce palete modela Fijata  i ranije je, prema evropskoj statistici novoregistrovanih automobila, zauzimao prvo mesto, ispred folksvagen golfa. Sadašnji model se pojavio 2005. godine kao grande punto i dao je odlučujući doprinos spasavanju koncerna Fiat iz duboke krize .

Istorija punta pokazuje da je raniji poslovni model Fijata stigao do svog kraja. Specijalitet Italijana bio je da nude male automobile po povoljnim cenama i tako postignu masovnu prodaju. Ali na segmentu tržišta koji čine cenovno povoljni mali automobili, više se ne može zaraditi novac. I najzad, mogao se u Italiji po ceni mnogo nižoj od cene punta dobiti moderniji i bolje opremljen Ford Ka+ proizveden u Indiji.

U Italiji će Fiat ubuduće proizvoditi samo još mali model panda, čiji kraj se takodje već može videti, pored Crossover 500x, koji je jedini koji je jedini Fiat model premijum-cene. Preostali Fiat modeli proizvodiće se u Poljskoj, Srbiji i Turskoj. Ali i njihova budućnost je otvorena. Jer istorijska marka nije zavredila pri poslednjoj konferenciji za analitičare čak ni da joj šef FCA Serdjo Markione posveti prezentaciju strategije. Markione sad propagira rast za Alfa Romeo: do 2022. godine sedam novih modela i proizvodnja 400.000 automobila u italijanskim Fiat fabrikama.

To zvuči poznato, odgovara onome što je pre četiri godine obećano za 2018. godinu, a nikada nije ispunjeno.

Za Markioneovu premiju uspešnosti nije od značaja da li je on razvio atraktivne modele za zajednicu alfista. Važna je kratkoročna dobit i smanjivanje dugova. Razvoj novih automobila zato je odložen. A sad su obećanja još manje vredna, jer Markione odlazi sledeće godine“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com