Posle tri i po meseca razmišljanja: Vučić imenovao Brnabić za mandatara nove vlade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je predlog izborne pobednice Srpske napredne stranke, čiji je takodje predsednik, i imenovao Anu Brnabić za mandatara za sastav nove vlade Srbije.

„Vodila je politiku, koja se nije dodvoravala ni stranim centrima moći, ni onim u zemlji. Radila je svoj posao dobro i najbolji dokaz za to je veliki broj kritika, koje su upućene na njen račun, obrazložio je Vučić svoju odluku.

Za sledeće četiri godine, on je definisao tri glavna cilja nove vlade.

„U naredne četiri godine, cilj je da se podigne ekonomska snaga Srbije, tu podrazumevamo i životni standard gradjana, da se nastavi izgradnja puteva i pruga, kao i ulazak u nove projekte, i jačanje zdravstvene moći Srbije, rekao je Vučić.

On je rekao da je mandatarki predložio da se uvedu dva nova ministarstva:Ministarstvo za ljudska prava, rabnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiju.

Vučić je rekao da je mandatarku zamolio da 50 % članova vlade čine žene kako bismo i na delu pokazali kako funkcioniše rabnopravnost polova.

On je rekao da na sednici Predsedništva SNS nije bilo reči o koalicionim partnerima,ali da je razgovarao sa svima koji su obezbedili skupštinske mandate. Koalicioni partneri znaće se za 5-7dana, a izbor je na mandataru, rekao je Vučić.

Ali je na pitanje zašto tek sad predlaže mandatara, budući da su parlamentarni izbori održani 21.juna,rekao :

„Da, meni je bilo potrebno da napravim koncept kako će da izgleda vlada“.

On je rekao da očekuje značajne promene u Vladi, naročito kad je reč o stranci koju vodi.

„Srbija se diči sa tri veoma važne političke činjenice, ona je slobodna, nezavisna i suverena država, ona se nalazi na putu EU, ona je prijatelj i sa Rusijom i Kinom,ali mora da gradi odnose i sa SAD, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com