Predsednički izbori u SAD: Oba kandidata dijametralno suprotna onom što Americi treba

Ko god da pobedi na predsedničkim izborima u SAD, koji se održavaju 3. novembra, radikalno se neće izmeniti pravac u kome se Amerika kreće.

„Oba pretendenta nameravaju da troše ogromna sredstva, oba će se oslanjati na Fed u obezbeđivanju mekih finansijskih uslova, i nijedan od njih ne planira duboke reforme“, smatraju stručnjaci danske Saxo Bank Group, a prenosi Komersant.

I ključni zaključak: „Ukupno uzev, oba kandidata za predsednika SAD dijametralno su suprotni onome što je SAD potrebno“.

Saxo Bank Group ocenjuje da predstojeći predsednički izbori u SAD predstavljaju najveći politički rizik za poslednjih nekoliko decenija.

„Kraj ekonomskog ciklusa ide uporedo sa rastom nejednakosti, masovnim nemirima i grozničavim hranjenjem tržišta u odgovor na duboku ekonomsku krizu – kamatnim stopama oko nule i neograničenom podrškom od strane vlada i centralnih banaka“, podsećaju stručnjaci Saxo Bank Group.

„Masovna državna podrška s garancijama tražnje i očuvanja radnih mesta u svetu državnog kapitalizma pokazuje da se tržišta i individualne slobode nalaze pod nezabeleženom pretnjom“, ocenjuje Stin Jakobsen, glavni ekonomista i direktor za investicije Saxo Bank Group.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com