Predsednički izbori u Ukrajini: Prema komičnim izveštajima – komično

U skladu s zanimanjem najizglednijeg kandidata, mediji u Ukrajini su već izigrali zakon o izbornoj ćutnji i u vidu kozerije objavili rezultate više anketa, koje se obavljaju posle glasanja.

Tako je glavni urednik izdanja „Strana“ Igor Gužva objavio na Fejsbuk stranici rezultate istraživanja o alkoholnim pićima koje Ukrajinci preferiraju na dan glasanja.

Rezultati su, uglavnom, u skladu s predizbornim predvidjanjima agencija za ispitivanje javnog mnjenja.

Na prvom mestu je bio liker od koprive „Zeleni čovek“ sa 27-29% glasova, na drugom mestu liker „Čokoladni zec“ sa 16-17%, na trećem mestu „Jugoistočni liker s korom podmoskovske breze“ sa 14-15,5% glasova i na četvrtom mestu „Koktel JU-1960“ sa 14-14,5% glasova.

Na komičnom planu nije mnogo drugačije ni u današnjem rejtingu alkoholnih pića koje je na svom Telegram kanalu emitovao novinar i poslanik Mustafa Najdem: Na prvom mestu je „ZEbrovka“ sa 27,7% glasova, na drugom “Čokoladni liker” sa 17,7% glasova, a na trećem „Udovica Kliko“sa 14,8% glasova.

Tako da izgleda da će se borba voditi za drugo mesto.

Centralna izborna komisija u Ukrajini je objavila da je odziv birača do 15 sati bio 45,22%, a najviši u Dnjepropetrovskoj oblasti – 48,9%.

U Dnjepropetrovskoj oblasti je, posle Majdana, bio ukrajinski milijarder Igor Kolomojski, za koga se tvrdi da je veoma angažovan oko ovih izbora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com