Privodjenja u Kabulu, posle eksplozija na aerodromu

Nekoliko osoba je privedeno u vezi sa jučerašnjim eksplozijama u Kabulu, izjavio je za RIA Novosti predstavnik pokreta Taliban Zabiula Mudzahid.

Pozivajući se na izvore u Pentagonu, nemački ARD prenosi da se radilo o samo jednom teroristi – samoubici, a da su vesti o kasnijoj eksploziji kod hotela Baron bile rezultat haosa i konfuzije, koji su posle prve eksplozije nastali.

Broj žrtava  eksplozija, koje su se oko aerodroma u Kabulu dogodile 26.avgusta, popeo se na gotovo 200, objavio je The Wall Street Journal pozivajući se na Ministarstvo zdravlja Avganistana.

„Broj žrtava medju Avganistancima popeo se na gotovo 200.Jedna od bolnica, klinika, Vazir Akbar Han u centru Kabula saopštila je da je u nju dopremlheno 145 tela poginulih“, navodi taj američki list.

Pozivajući se na nezvanične podatke avganistanskih vlasti, AP prenosi da su dosad život izgubile ukupno 182 osobe, naime 169 Avganistanaca i 13 američkih vojnika.

Odgovornost za teroristički napad na aerodromu Kabul preuzelo je avganistansko krilo Islamske države.

Posle te bezbednosne katastrofe, gomile Avganistanaca, koji žele da napuste tu zemlju, potisnute su od svih aerodromskih kapija i uspostavljena zakasnela bezbednosna kontrola, izveštavaju ruski mediji s lica mesta.

Pošto je sinoć na konferenciji za štampu izjavio da će počinioci biti pronađeni i kažnjeni, ma gde da se nalaze, američki predsednik je večeras američkoj vojsci dao odrešene ruke u obračunu sa Islamskom državom.

„U razgovoru s vojnim načelnicima, predsednik je potvrdio da im je dao punomoćja neophodna za, sprovođenje operacije zaštite naše vojske. On je saopštio da oni imaju resurse koji su, po njihovom mišljenju, neophodni za efikasan rad“, saopštila je Bela kuća na svom sajtu, posle sastanka Džo Bajdena sa vojnim šefovima, diplomatama i predsedničkim timom za nacionalnu bezbednost.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com