Putin: Bajden me nije pozvao u posetu, ni ja njega

­Predsednik SAD Džo Bajden me nije pozvao da posetim Vašington, a nisam pozvao ni ja njega, rekao je na konferenciji za štampu u Ženevi ruski predsednik Vladimir Putin.

„Za takav susret treba da sazreju uslovi”, rekao je Putin.

Na pitanje novinara Komersanta da li posle današnjeg susreta sa američkim predsednikom ima novih iluzija, Putin je rekao: „Iluzija nikakvih nema, niti ih može biti”.

Na pitanje Komsomolske pravde da li je tokom razgovora osetio pritisak kojim su mu pretili: „Nikakvog pritiska nije bilo ni sa njihove, ni sa naše strane. Ljudi se ne sastaju zbog toga”.

Na pitanje američke novinarke šta je video u očima Bajdena i da li je on čovek sa kojim bi mogao da saradjuje, Putin je ponovio da se ne seća razgovora s Bajdenom od pre pet godina tokom koga mu je Bajden navodno rekao da mu gleda u oči i ne vidi dušu.

„Ali dopuštam mogućnost da je to promaklo mojoj pažnji”, rekao je Putin.

On je ocenio američkog predsednika kao čoveka „veoma konstruktivnog, uravnoteženog, iskusnog“.

„On je govorio o svojoj porodici, o tome o čemu mu je govorila mama i, iako to nije imalo veze sa dogadjajem, to govori o kvalitetu njegovih moralnih vrednosti. U celini smo govorili na istom jeziku, nije bilo potrebno da gledamo u oči, mi smo dužni da štitimo interese naših država i naroda”, rekao  je Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com