Putin o najboljoj Trampovoj osobini

Najbolja osobina američkog predsednika Donalda Trampa je što nastoji da održi svoja obećanja, naročito ona data svojim biračima, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin u susretu s novinarima u Johanesburgu, gde je održan samit država članica BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

„To je, istinu govoreći, tako specifična osobina aktuelnog predsednika, i pozitivna, ja smatram, zato što je pravilo posle izbora da drugi lideri brzo zaboravljaju ono što su obećali narodu kad su kretali na izbore”, rekao je Putin, a prenose ruski mediji.

On je imao još pohvalnih reči za američkog predsednika Donalda Trampa, kome je CNN navodeći desetak citata zamerio da nikad ne govori loše o Putinu.

„Ja mislim da je on iskusan čovek, biznismen s velikim iskustvom, i on razuma da, ako je neophodno da s nekim uspostaviš odnose saradnje, onda se prema sadašnjem ili potencijalnom partneru moraš odnositi s poštovanjem, inače ništa od toga“, rekao je Putin.

U Vašingtonu je najpre zvanično saopšteno da je savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu dat zadatak da pripremi posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Vašingtonu za jesen ove godine. Vašington se zatim predomislio pa posetu pomerio za kraj godine, a onda za sledeću godinu. Dosta primedbi na putovanje Putina preko Atlantika imali su i ruski komentatori, a neprijatnu zabunu razrešila je Rusija pozivom Trampu da on poseti Moskvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com