Putin sve objasnio stjuardesama Aeroflota

Ruski predsednik Vladimir Putin, povodom 8.marta, primio je pilotkinje i stjuardese Aeroflota baš danas kad je kompanija objavila prekid letova u inostranstvo zbog opasnosti od zaplene aviona.

Predsednik Rusije je pitan u vezi sa intervencijom Rusije u Ukrajini.

Pitanja su bila : Šta nas čeka na kraju tog puta? Hoće li u Rusiji biti uvedeno ratno stanje? Koliko će dugo trajati režim zatvorenog neba za ruske kompanije u inostranstvu i obratno?

Putin je rekao da operacija u Ukrajini teče po planu, da u njoj učestvuju samo vojnici i oficiri po ugovoru i nijedan regrut – vojni obveznik.

Što se dobrovoljaca tiče, rekao je Putin, hvala im za vernost domovini, ali njihova pomoć nije potrebna, a uvereni smo da neće ni biti potrebna.

„Nadam se da me oni sad čuju : Hvala im“, rekao je Putin tokom susreta sa stjuardesama Aeroflota.

On je rekao da se u Rusiji ne planira uvodjenje nikakvog posebnog stanja.

Što se tiče pitanja koliko će trajati režim zatvorenog neba za ruske kompanije u inostranstvu i inostrane kompanije u Rusiji, Putin je rekao da „ne zavisi sve od Rusije“ i primetio da suprotna strana radi na svoju štetu.

Tvrdnje ruskog predsednika promptno je demantovao ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. On tvrdi, kako prenosi HRT, da je jedini rezultat ruske intervencije „pogibija 10 000 mladih ruskih vojnika, koji ni ne znaju zašto ginu“.

Nemački ARD je neko veče preneo izjavu u kojoj se tvrdi da su ruski vojnici, koji učestvuju u operaciji u Ukrajini, „mladi, siromašni i neobrazovani“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com