Putinov „kortež”: Svi predsednici voze nacionalnu klasu

Bilo je poslednjih dana nekih informacija hoće biti-neće biti, ali ruski ministar industrije održao je obećanje: ruski predsednik Vladimir Putin prešao je iz „mercedes pulman 600“ u otečestvenuju mašinu, kako je red i običaj i u drugim važnim državama na svetu. I njome se dovezao na današnju inauguraciju.

„Kortež“ je proizveden u FGUP „NAMI“, objavio je list Vedomosti, uz pomoć inženjera Porsche Engineering, dodaje Komsomolska pravda.

Projekat otadžbinske limuzine, u koji je uloženo 12,4 milijarde rubalja budžetskih para, počeo je da se realizuje 2012. godine na inicijativu Vladimira Putina, koji je, prema navodima medija, lično učestvovao u razvoju nove mašine, uključujući i test-vožnje.

Kola su duga 6 metara i 62 santimetra, izmerila je Komsomolska pravda, a širina im je 2 metra.

List tvrdi da ce se do kraja ove godine automobilima linije „kortež“ snabdeti administracija ruskog predsednika, do kraja 2019. godine vlada. Od avgusta-septembra 2018. godine, tvrdi list, nalaziće se u slobodnoj prodaji. Oslanjajući se na pisanje Komsomolske pravde, zapadni mediji tvrde da će automobili linije „kortež“ biti dostupni i nekolicini najbogatijih Rusa!

Pozivajući se na Komsomolsku pravdu, zapadni mediji opisuju ovu „Gargantua“ limuzinu, po spoljnom izgledu, kao mešavinu automobila „Mercedes Benz S-Class“ i „Rolls Royse Phantom“. Prednjim delom dominira srebrnasta vertikalni postavljena rešetka koja ističe veličinu automobila. Pravougaoni farovi ih podsećaju na “Chrysler 300″. Zadnja svetla navodno imaju karakteristike S-300.

Podaci o tehničkim karakteristikama limuzine su oskudni. Koliko se zna ima motor od 850 konjskih snaga, zasluga Poršeovih inženjera, i devetobrzinski menjač ruske izrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com