Rajaner je besraman?!

Da li ste primetili, borba na tržištu avio-saobraćaja postala je bespoštedna. Putnici bi mogli da profitiraju, karte su sve jeftinije.

Majkl O’Liri, šef loukostera Rajaner, čak je najavio, što su Ekonomske Vesti prenele, da cena karte tendira ka nuli, a da cće kompanije zaradjivati na sporednim uslugama?!

Ali času meda još niko ne popi da je čašom žuči ne zagrči, što bi rekao pesnik.

To će putnici Rajanera osetiti narednih nedelja. Ta kompanija nije baš omiljena u Nemačkoj ni kod nemačke kompanije Lufthanze. U komentaru pod naslovom „Besramni Rajaner“ o najnovijim potezima Majkla O’Lirija misli komentator Frankfurter algemajne cajtunga Markus Tojrer:

„Ko sam nije medju pogodjenima taj se nevoljnoj komičnosti saopštenja Rajanera možda može i smejati: najveći loukoster u Evropi objavio je da je ‘neprihvatljivo’ što je tačnost njegovih letova prethodnih nedelja jako pala. I šta čini Rajaner protiv toga? Avio-prevoznik u narednih šest nedelja ukida do 2.100 letova – to za posledicu ima da stotine hiljada klijenata neće biti prevezeno kako su planirali.

Uspešna kompanija očito ima veoma neobičan problem: po celoj Evropi, pa i u Nemačkoj, Rajaner najavljuje otvaranje novih linija, ali ne uspeva da obezbedi dovoljno pilota. Rast loukostera dakle nije uza zid priterao samo konkurente kao što su Er Berlin i Lufthanza nego i samog Rajanera.

Očito menadžment ne može više da drži korak sa vlastitim ekspanzionističkim kursom. Već same greške koje su dovele do vanrednih mera dovoljne su da ti se kosa digne na glavi. Ali način na koji ih Rajaner saopštava putnicima, besraman je“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com