Reč radnika!

Bilo je kod nas vremena kad su radnici u štampariji odlučivali o zabrani knjiga, koje nisu ni pročitali. Odbili bi da ih štampaju.

Grupa od oko 370 zaposlenih na Kapitol hilu napisala je pismo kojim od senatora traže da sledeće nedelje u impičment – sudjenju osude bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i zabrane mu da u budućnosti vrši bilo koju državnu funkcuju.

Kako tvrdi Business Insider, potpisnici pisma su većinom demokrate, a pismo upućuju senatorima republikancima, bez čijih 17 glasova nema šanse da Trampu ubuduće bude zabranjeno da se opet kandiduje za predsednika.

U pismu u koje je uvid imao Business Insider, oni pišu:

„Napad na naše radno mesto bilo je inspirisano lažima bivšeg predsednika i drugih o rezultatima izbora u toku neosnovanih, višemesečnih pokušaja da se ponište zakoniti glasovi američkog naroda“.

Zaposleni podsećaju da američki Ustav poziva na jednakost pred sudom, poštovanje zakona i mirno rešavanje različitosti i zaključuju da oni koji ne dele te vrednosti ne mogu predstavljati američki narod, ni sada ni ubuduće.

„Kao zaposleni u Kongresu mi nemamo pravo da glasamo za osudu Donalda Trampa zato što je inicirao nasilni napad na Kapitol, ali naši senatori imaju. I za naše dobro, za dobro naše zemlje, mi ih pozivamo da osude bivšeg predsednika i zabrane mu da tu funkciju vrši ikad više“, pišu zaposleni.

Medjutim, republikanci su se već izjasnili: Ustav ne predvidja da se neko smenjuje sa funkcije predsednika na kojoj se više i ne nalazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com