Rheinmetall u svakom pogledu sve više napreduje

Najveći nemački proizvodjač oružja (i delova za automobile) diseldorfska firma Rheinmetall slavi : godinu dana rata u Ukrajini podiglo je vrednost njene akcije za više od dva puta i odvelo je pravo u berzanski DAX indeks 40 najuspesnijih nemačkih firmi.

Rheinmetall, podseća ARD, proizvodi delove za tenkove Leopard, koji se isporučuju Ukrajini. Ove godine je planirano da se proizvede 3000 tih tenkova. Na tom poslu radi 25 000 zaposlenih u firmi Rheinmetall.

Na svom sajtu nemački javni servis vest o novom uspehu kompanije Rheinmetall naslovljava sa „Profiter ukrajinskog rata“

Dok je unutra bilo slavljenički euforično, pred Nemačkom berzom su protestovali protivnici ratnog ludila koje je zahvatilo Evropu i njene vodeće političare.

Demonstranti su nosili plakate s napisima „Rheinmetall, rat može da bude i cool“ (rat nekome može biti brat) i „Razoružati Rheinmetall“.

Direktor te firme Armin Paperger, medjutim, smatra da je njegova firma u pravedničkoj misiji jer svojim oružjem podržava pravedan princip da svako ima pravo da se brani.

Firma Rheinmetall je svoju čistu dobit prošle godine uvećala za 61 odsto na 469 miliona evra.

Pošto je prihod prošle godine uvećala za 13 odsto na 6,4 milijarde evra, za ovu godinu je planirala povećanje od 15 do 18 odsto na 7,4 do 7,6 milijardi evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com