RTS: Priština odustala od takse na koka kolu?

Kad su shvatili da su stranci vlasnici mnogih firmi u Srbiji, koje robu isporučuju Kosovu i Metohiji, kao na primer Coca Cola, odustali su od naplate taksi njima, tvrdi kolega Dragan Stojev večeras na RTS.

Ali izveštač RTS-a  iz Prištine tvrdi, pozivajući se na izjavu kosovskih zvaničnika, da danas nijedan kamion s robom iz Srbije nije prešao administrativnu granicu sa Kosovom.

Pošto je prethodno uvedena taksa od 10 odsto 8. novembra na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, isporuke iz te dve države Kosovu prepolovljene su, tvrdi Priština.

Od ponoći izmedju srede i četvrtka i povećanja takse na 100 odsto, sa administrativnog prelaza je vraćeno 20-tak kamiona, javio je Andrija Igić, izveštač RTSa.

Većina nije htela da plati juče uvedenu taksu od 100 odsto. Manji broj je vraćen, jer je na deklaraciji za robu, koju je vozio, kao odredište imao Kosovo umesto Republika Kosovo, kako Priština zahteva.

RTS izveštava da su u malim prodavnicama na Kosovu cene robe iz Srbije povećane već danas, a velike prodavnice još prodaju zalihe, po dosadašnjim cenama.

Srbi na Kosovu sutra će na više punktova izaći na mirne proteste.

One thought on “RTS: Priština odustala od takse na koka kolu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com