Rusija bez fudbala, rukometa, košarke, šaha…

Finalna utakmica Lige šampiona 2022 neće se odigrati na Krestovskom ostrvu u Peterburgu nego u Francuskoj, odlučila je UEFA.

Medjunarodni olimpijski komitet pozvao je da se sva takmičenja planirana u Rusiji otkažu.

„Izvršni komitet MOKa danas poziva sve medjunarodne sportske federacije da odlože ili otkažu svoje sportske dogadjaje planirane u Rusiji i Belorusiji. Oni treba da imaju u vidu da su Rusija i Belorusuja narušile olimpijsko primirje i da daju apsolutni prioritet sigurnosti sportista. Sam MOK ne planira nikakve dogadjaje u Rusiji i Belorusiji“, saopštio je MOK.

Evropska rukometna federacija objavila je da će se domaće utakmice ruske i ukrajinske reprezentacije igrati na neutralnom terenu. Isti stav je zauzela Košarkaška Evroliga.

Savet FIDE doneo je odluku da otkaze 44. Svetsku šahovsku olimpijadu, koja je trebalo da se održi u Rusiji, kao i šahovsko takmičenje invalida i kongres FIDE.

Predsednik Rusije Vladimir Putin doneo je 21.februara odluku da ruska vojska krene u specijalnu operaciju u Ukrajini „s ciljem zaštite ljudi od maltretiranja i genocida od strane kijevskog režima, demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, izvodjenja pred sud onih koji su počinili mnoge krvave zločine protiv mirnih gradjana, medju kojima su i gradjani Rusije“.

Zapad je zbog ove operacije uveo sveobuhvatne sankcije usmerene pre svega na uništenje ruske ekonomije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com