Ruska televizija odlučno: Putin 2024. godine odlazi

U emisiji Vesti nedeljom, koje vodi Dmitrij Kiseljov, drugi put je ponovljen skraćen izveštaj o tri „NE“ Vladimira Putina, koja svedoče da on posle 2024. godine neće za sebe kreirati novu moćnu funkciju.

Dakle, sugeriše se u uticajnoj emisiji, Vladimir Putin priprema Rusiju za svoj veliki odlazak.

Ruski predsednik je najpre, u razgovoru s veteranima Lipnicke oblasti, odlučno odbacio ideju jednoga od njih da se narodu da prilika da odluči da li je neko zaslužio da predsednik Rusije ostane i pošto je iscrpeo ustavnu mogućnost „o dva mandata zaredom“.

Putin je zatim odbacio svrsishodnost transformacije Rusije, „sa toliko religija i nacija“, u parlamentarnu demokratiju. Jak predsednik, rekao je Putin, još je neophodan Rusiji.

A na predlog studenta u Sočiju da se ustanovi, kao u Singapuru, institucija „učitelja, mentora“ (ruski: наставник) iznad predsednika. Ne, rekao je odlučno Putin, bilo kakva funkcija iznad izabranog predsednika značila bi dvovlašće.

Strani mediji i spec-službe, koje je Putin totalno iznenadio predlogom za temeljnu promenu Ustava RF, a još više smenom Vlade Dmitrija Medvedeva, neinformisanost o onome što se dogodilo sutra, nastoje nadoknaditi spekulacijama o onome što će se dogoditi kroz 5 godina. Naime, spekuliše se da Putin, predlogom za jačanje uloge Državnog saveta pravi sebi odstupnicu na mesto iznad funkcije predsednika Rusije.

NE, NE, NE, tvrdi Dmitrij Kiseljov.

Vladimiru Putinu sadašnji predsednički mandat, drugi po redu, ističe maja 2024. godine. Oktobra 2024. godine napuniće 72 godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com