Ruska vojna industrija : proizvodnja uvećana 20, kod neke municije 50 puta

Ruska vojna industrija od početka ove godine proizvela je više pojedinih oružja, vojne tehnike i municije nego za celu prošlu godinu, tvrde predstavnici ruskih vojnih fabrika.

„Od početka tekuće godine već je proizvedeno mnogo više pojedinih vidova oružja i specijalne vojne tehnike nego za celu prošlu godinu. A kad je reč o sredstvima za uništenje, mi smo sada na nivou kad su  isporuke samo za jedan mesec veće od ukupnih narudžbi za prošlu godinu“, izjavio je ruski ministar industrije Denis Manturov, a prenosi RIA Novosti.

Preduzeća ruske državne korporacije Rostex proizvela su od početka 2023.godine, 20 puta više projektila za višestruke raketne sisteme nego za celu 2022.godinu.

„Značajno je povećana proizvodnja municije kalibra 122 mm, 220 mm, 300 mm. Kod neke municije rast je i do 50 puta“, rekao je direktor naoružanja, municije i specijalne hemije koproracije Rostex Bekhan Ozdoev u intervjuu za TASS.

On tvrdi da fabrike te korporacije u jednom kvartalu izbacuju više tenkova i borbenih vozila pešadije nego što su pre vojne operacije u Ukrajini proizvodile za godinu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com