Ruski ministar odbrane Belousov : Spreman da da zdravlje pa i život za poverene zadatke !

Svestan sam odgovornosti prema narodu i predsedniku i uložiću sve snage, zdravlje ,pa ako treba i život da postavljene zadatke ostvarim, rekao je danas pred Savetom Federacije novi ruski ministar odbrane Andrej Belousov.

Belousov je insistirao na tehnološkoj modernizaciji ruske vojne tehnike i potrebi da se time ostvari dominacija ruske vojne tehnike i naoružanja prema zapadnom.

On je podvukao da je izdvajanje za odbranu u Rusiji na nivou postsovjetskog rekorda od 6,7 odsto BDPa.

Savet Federacije je potvrdio njegovu i kandidaturu ostalih ministara (unutrašnjih poslova, vanrednih situacija, spoljnih poslova i pravde), koji imenuje predsednik Rusije i njemu su potčinjeni.

Ličnost Belousova danas je hit dana u zapadnim medijima.

Po pravilu se insistira na njegovim laskavim osobinama, koje bi paradoksalno, mogle da doprinesu dezorganizaciji Ministarstva odbrane Rusije i,spekuliše se, doprinesu preokretu u ratu u Ukrajini na korist Ukrajini.

Belousov se ,naime, opisuje kao nekorumpiran tehnokrata od koga se očekuje da nastavi već započetu antikorupcionu čistku u Ministarstvu odbrane Rusije.

Totalna čistka bi, makar novi kadrovi bili stručni i nekorumpirani, morala da se odrazi na armiju.

Ukoliko bi došlo do zamene svih u vrhu Ministarstva odbrane, spekuliše se na stranicama portala na ukrajinskom i ruskom jeziku strana.ua, to bi mogla da iskoristi opozicija šefu Generalštaba Gerasimovu, koja je neutralisana propašću pobune vagnerovaca oko Jevgenija Prigožina, pa se instalira u vrhu tog Ministarstva.

Time bi bio otvoren prostor za sukob Ministarstva i Generalštaba i ,u krajnjoj liniji, da dovede do smenjivanja Gerasimova,ide se sa spekulacijama tako daleko.

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika odlučno je odbacio takve spekulacije jer ,rekao je, Kremlj „ne strahuje da bi promene u Ministarstvu odbrane mogle da izazovu dezorganizaciju u aktivnosti ruske armije „!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com