Ruski sponzori uzvraćaju udarac: Bosco zabranio upotrebu svog brenda

Predsednik Saveta direktora kompanije Bosco di Culiegi Mihail Kusnirovič obavestio je Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) da na odeći, koju je za Zimsku olimpijadu u Južnoj Koreji proizvela ta firma, ne može nigde nalaziti logotip Bosco-a.

Kusnirovič je za ruski list Komersant rekao da zahteva da se brend Bosco prelepi ili izreže sa svih delova odeće koje će nositi članovi i saradnici Medjunarodnog olimpijskog komiteta na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji.

Zabrana će trajati, rekao je Kusnirovič, sve dok se Ruski olimpijski komitet ne vrati u punopravno članstvo MOK-a.

„Ukoliko na zatvaranju Olimpijade Ruski olimpijski komitet bude nastupao kao punopravni član MOK-a, naći ćemo načina da nas logotip vratimo“, rekao je Kusnirovič.

On je rekao da je Bosco izradio odeću za 600-700 članova i saradnika MOK-a i da svaki komplet ima 50-tak delova.

Oduševljenoj ruskoj publici Mihail Kusnirovič je objavio i da su on i njegova porodica kategorično odbili poziv MOK-a da budu gosti Olimpijade koja se održava februara sledeće godine.

Program kompanije Bosco nije cenom dostupan svakom Rusu, ali su forumaši pozvali svoje zemljake da pohrle u prodavnice i kupe ma kakvu sitnicu bre da Bosco i time podrže, kako navode neki od njih, prvog Rusa koji je preduzeo nešto konkretno protiv odluke MOK-a da na Olimpijadi zabrani upotrebu ruskih nacionalnih simbola.

Kompanija Bosco dominira GUM-om (Glavnom robnom kućom u Moskvi) u kome su roba i cene uglavnom za gledanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com