Sa Kamčevim pregovarano da postane svedok-saradnik

Specijalna javna tužiteljka Katica Janeva potvrdila je da je i snimak danas objavljenog razgovora u italijanskom listu „La verita“, u kome i ona učestvuje, autentičan.

Medjutim, Janeva u izjavi objavljenoj na sajtu tužilaštva kome je na čelu, tvrdi da je s makedonskim biznismenom Orce Kamčevim pregovarala da on postane svedok-saradnik u jednom novom slučaju.

Ona u toj izjavi doslovce navodi:

„U vezi sa današnjim snimcima razgovora preuentiranim na portalima, ponavljam da sam u interesu predistraga i istraga, koje se vode u Javnom tužilaštvu, koje vodim, više puta razgovarala sa raznim licima, u nameri da izdejstvujem najbolje pozicije u krivičnim predmetima, a često se dešavalo da se to odvija preko posrednika, koje su oni odredili.
U konkretnom slučaju, u tom periodu, vodili su se pregovori s moje strane s licem O.K da on postane saradnik – svedok u jednoj novoj predistrazi, koju smo vodili u tužilaštvu zajedno s jednim od mojih pomoćnika – tužilaca.

Pozivam istražne organe da što pre završe istragu, da sakupe dokaze i da završe sva forenzička veštačenja vezana za slučaj Reket,kako bi se ovaj slučaj raščistio u celini i skinula ljaga sa mog imena“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com