Šapić : Vlasnici splavova dosad nisu plaćali ništa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je grad Beograd pre tri meseca doneo odluku o uredjenju priobalja, kojom su prvi put odredjene tačne lokacije splavova i kako oni treba da izgledaju.

Šapić je, gostujući u emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ Happy TV, rekao da vlasnici splavova na Savi i Dunavu dosad nisu plaćali ni dinara, a grad očekuje da, posle uredjenja priobalja, od splavova prihoduje milion evra godišnje.

On je rekao da će postavljanje splavova biti dozvoljeno na Savskom šetalištu, preko puta Ratnog ostrva, a možda i na Zemunskom keju.Izmedju Brankovog mosta i Ušća neće biti dozvoljeno postavljanje splavova,rekao je Šapić.

„Od Brankovog mosta čistimo sve, nema ništa do repa gde se nalazi vojska“, rekao je Šapić.

Umesto sadašnjih više od 100, biće 28 splavova. Izmedju njih će biti obavezan razmak od 15 metara.

U decembru je sprovedena licitacija za Savsko šetalište,a napraviće se lokacije kod hotela Jugoslavija i ići na licitaciju, rekao je Šapić.

U februaru će biti realizovan projekat dovodjenja struje i vode do lokacija koje su predvidjene za postavljanje splavova i očekuje se da će do marta ili aprila svaki zakupac moći da postavi splav na Savskom šetalištu,rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je rekao da su splavovi na Savskom šetalištu imali dozvolu Rečne kapetanije za plutanje i plividbu, ali nisu imali dozvolu da budu usidreni, nisu plaćali zakup i nisu zvanično bili povezani na vodu i struju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com