Sberbanka preuzima Agrokor

Detalji sporazuma izmedju nove privremene uprave hrvatske kompanija Agrokor i ruske Sberbanke još nisu poznati, ali hrvatski komentatori listom ocenjuju da će dalju igru u novom Agrokoru preuzeti Rusi.

Goranko Fižulić, bivši hrvatski ministar i kolumnista telegram.hr, veruje da pregovori traju izmedju Sberbanke i hedž fonda Knighthead a da se privremena uprava Agrokora samo prilagodjava.

„Nighthead i Zagrebačka banka su svjesni što su učinili s roll-up kreditom i da tužbe koje idu prema RH ili Agrokoru mogu koštati i njih, pa su spremni na popuštanje.Isto je tako s Sberbankom.Jedna od dvije grupacije mora izaći van, to su kreditori u roll-up.Sve sluti na to da će kontrolni paket i upravljanje Agrokorom 2 biti u rukama Sberbanka, VTB i Zagrebačka banka“, rekao je Fižulić.

Ruske Sberbanka i VTB banka mogle bi, po osnovu potraživanja, da preuzmu oko 45% novog Agrokora, ocenili su gotovo jednoglasno učesnici u emisiji „Otvoreno“ HRT-a.

Tužbe koje je Sberbanka podnela protiv Agrokora, izmedju ostalog i u Srbiji, jos nisu povučene, a privremena uprava Agrokora je saopštila da će to biti učinjeno u „primerenom roku“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com