Si Djinping : Za suverenu palestinsku državu u granicama iz 1967.

Kineski predsednik Si Djinping rekao je danas da je Kina odlučno za uspostavljanje nezavisne ,suverene palestinske države u granicama iz 1967.godine i sa Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom.

Na sastanku sa ministrima arapskih država,koji se održava u Pekingu, Si je rekao da rat na Bliskom istoku,koji je doveo do „strašnih patnji“ ne može trajati beskonačnosti i pravda ne može odsustvovati večno“.

Kina je,rekao je on, za održavanje “ široko zasnovane,autoritativne i efikasne mirovne konferencije „.

CNN prenosi ovo izlaganje kineskog predsednika, oslanjajući se na izveštaje kineskih medija, da je „Kina,koja je poslednjih godina produbila svoje veze na Bliskom istoku, u sukobu koji traje već osam meseci,stala na stranu arapskog sveta i Globalnog juga, kritikujući Izrael i pozivajući na prekid vatre.Taj stav je doveo u sukob sa SAD, dugo ključnom silom u regionu i glavnim podržavaocem Izraela“.

„Kineski zvaničnici koriste konflikt za napad na Vašington ,uklapajući ga u širu poruku Pekinga koja predstavlja SAD kao agresora koji na nepravedan način dominira aktuelnim svetskim poretkom“, navodi CNN.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com