Sijarto : Svuda u svetu se podsmeva evropskoj politici sankcija

Madjarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto na najpoznatijem festivalu političara u Madjarskoj – Tranzit- ocenio je da sankcije nisu bacile Rusiju na kolena, a da se „svuda u svetu podsmeva evropskoj politici sankcija“.

„Politika sankcija je propala. I postavlja se pitanje šta je sa političarima, koji to zagovaraju? Logično je razmišljanje da moraju da propadnu jer neko mora da snosi odgovornost“ rekao je Sijarto a prema Fejsbuk snimku festivala prenosi portal telex.hu

On je govorio na temu „Izmedju istoka i zapada – manevarski prostor madjarske spoljne politike“.

Sijarto je ocenio da Madjarska ima „najsuvereniju spoljnu politiku u Evropi“, pošto su ostale države prinudjene da se povinuju velikim silama, čak i u najvažnijim pitanjima.

On je rekao da je madjarska vlada uspešna jer je uspela da godinu i po dana ostane van rusko-ukrajinskog rata, iako je pod pritiskom celog sveta.

Ministar spoljnih poslova Madjarske je rekao da su SAD gurnule Evropu u takmičenje ko će koliko pomoći Ukrajini :takmičenje za vojnu pomoć,a time se „bukvalno uništava Evropa“.

Evropa je pruhvatila tu provokaciju, umesto da se odupre, a Amerikanci se sada smeškaju činjenici da možemo da isporučimo delić naoružanja u poredjenju sa njima, rekao je Sijarto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com