Smešna strana sveta: Od balvana Boltona neznalici Trampu

Još jedna knjiga o američkom predsedniku Donaldu Trampu iz pera njegovih bivših saradnika pojaviće se 23. juna u knjižarama. Ovog puta iz pera ni manje ni više nego iz pera bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, koga je Tramp otpustio zbog njegovih radikalnih spoljnopolitičkih stavova.

Zbog pokušaja američke administracije da pravno spreči njeno pojavljivanje, izdavač Simon&Schuster je delove knjige opublikovao preko više američkih listova medju njima Njujork tajmsa i Vašington posta.

Sad se ceo svet zabavlja sadržajem knjige počevši već od njenog, kao, dvosmislenog  naslova: „Soba u kojoj se to dogodilo“.

Najveću pažnju i medijsko zgražanje  izazvala je tvrdnja da je Tramp juna 2019. godine na margini sastanka G20 u Japanu tražio od kineskog predsednika Si Djinpinga da podrži njegov ponovni izbor na funkciju predsednika Amerike kupovinom žita i soje američkih farmera, koji igraju važnu ulogu na američkim izborima. I još gore, da je Djinpinga podržao u smeštaju nacionalne manjine Ujgura u logore!

Tramp je, prema svedočenju Boltona, izjavio da bi vojna intervencija u Venecueli bila „cool“ jer je Venecuela ionako deo SAD. Pitao je da li je Finska deo Rusije i iznenadio se kad je saznao da je i Velika Britanija nuklearna sila.

Tramp je, prema svedočenju Boltona, inferioran i u odnosu na još jednog moćnog protivnika – ruskog predsednika Vladimira Putina.

“Ja mislim da Putin smatra da dobro može da manipuliše Trampom. Ja smatram da je Putin pametan i snažan. On se dobro izbavlja iz teških situacija. Čini mi se da on vidi da je pred njim neozbiljan protivnik. Ne mislim da njega Tramp uznemirava“.

Kad je svojevremeno otpustio Boltona, Tramp je tvitovao: “Da sam njega slušao već bismo bili u šestom svetskom ratu”

A na knjigu Boltona je reagovao ovako: „Večno nezadovoljni dosadni balvan, koji je hteo samo rat“.

Boltonova knjiga još nije u knjižarama, a već se najavljuju nove dve, jedna o Donaldu a druga o Melaniji Tramp!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com