Smešna strana sveta: U Ukrajini saslušavaju bivše saradnike (bivšeg) predsednika

Klasika: pošto je aktuelni ukrajinski predsednik Petro Porošenko katastrofalno izgubio trku za drugi predsednički mandat, u Ukrajini je odmah podneo ostavku gubernator jedine oblasti u kojoj je gubitnik pobedio.

Za njim je sledila još jedna (odgovorna) gubernatorska ostavka, a onda je Državno tužilaštvo na razgovor pozvalo nekoliko bivših saradnika još, ali ne zadugo predsednika Porošenka. Oni su pozvani u vezi s predmetom mladog ukrajinskog milijardere Sergeja Kurčenka, koga smatraju bliskim još bivšijem ukrajinskom predsedniku Viktoru Janukoviču, a zbog optužbi za pranje novca.

Kako je preneo RT, medju pozvanima je i bivša guvernerka centralne banke Ukrajine Valerija Gontarjova. Ona je ukrajinskom tužilaštvu otpisala da živi i radi u Londonu i ako nešto imaju da je pitaju, neka izvole da tamo dodju. Inače, rekla je ona, nikad nije videla ni Kurčenka ni Janukoviča i odriče bilo kakvu vezu sa njima.

Inače, očiti i ubedljivi pobednik drugog kruga predsedničkih izbora u Ukrajini Vladimir Zelenski još nije preuzeo dužnost ali je najavio da će državni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko biti smenjen.

Od njega se, medjutim, bar u Moskvi očekuje više: da preuzme ulogu tužioca iz senke i uhapsi Petra Porošenka! Svu nadu zagovornici tog razvoja dogadjaja polažu u predizbornoj poruci Zelenskog Porošenku: „Ja nisam vaš protivnik, ja sam vaša optužnica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com