Smešna strana sveta: Zašto se fudbaleri žene majorima službe bezbednosti?

„Ja sam major Federalne službe bezbednosti, videćete vi“ vikala je žena.“ A ja sam direktor Tretjakovske galerije, videćete vi kad vas sutra pozovu iz vlade“, vikala je druga žena na sasvim drugoj strani sveta.Obe su pretile ruskoj avio- kompaniji Aeroflot.

Sudeći po medijskim izveštajima ruska avio-kompanija Aeroflot ima više problema s ponašanjem putnika nego bilo koja na svetu.

Zbog toga se kompanija žalila i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu lično.

Putin je pokazao puno razumevanje i kompaniji dao punu podršku u nameri da prema podivljalim putnicima primeni oštre mere.

Otad Aeroflot s putnicima, koji ne umeju da se ponašaju u avionu, postupa odlučno.Izbacuje ih iz aviona.

U većini slučajeva radi se o putnicima u alkoholisanom stanju ili raznim drugim slučajnim siledzijama.A ponekad, bogami, Aeroflotu dopadne neka od ruskih priminencija i – eto ti belaja.

Neki dan je pred poletanje, iz aviona na liniji Moskva- Alma Ata, izbačena Alisa Arsavina supruga poznatog ruskog fudbalera.

Zbog svoje supruzanske funkcije, Aršavina vrlo verovatno uživa privilegije gde god da se nadje.Ne i kod stjuardese Aeroflota na liniji Moskva-Alma Ata.

Kad dadilju svoje dece, sa kartom za ekonomsku klasu, nije uspela da smesti medju biznis putnike, inatila se malo odbijajući da veze pojas pri poletanju.A otporu nenarodnom stafu Aerflota preporučila je i svojoj deci.Tako barem tvrdi Aeroflot.Pa je glatko izbačena iz aviona.

Stvar je postala skroz ozbiljna kad su ruski mediji objavili da je stjuardesa, odlučna da Arsavinu privede poštovanju pravila pri poletanju aviona, počela od ove da dobija preteće poruke potpisane sa: major FSB Alisa Aršavina.

Sad je Aeroflot saopštio da je Aršavina još u avionu pretila svojom funkciji majora FSB?!

U izjavi za ruske medije, Arsavina tvrdi da je ona samo htela da presvuče 10-mesečnu bebu, a da je glavnu stjuardesu, protiv koje je podnela prijavu, razljutila zbog “ užasnog mirisa“ u biznis klasi.Ona tvrdi da avion nije bio u fazi poletanja i optužuje posadu za nevidjenu besosecajnist prema deci.

U biografijama Andreja Aršavina, fudbalera Zenita iz Peterburga, navodi se kao zanimljivost da je član vladajuće Jedinstvene Rusije.

I još ovaj slučaj nije raščišćen, a Aeroflot je zapao u teškoće zbog snežne nepogode u Americi.Kompanija ima teškoća u otpremanju aviona iz te zemlje, a vesti o razlozima su protivrečne, sve do onih koje insinuiraju da američke aerodromske sluzbe zloupotrebljavaju vremenske prilike u političke svrhe, a na štetu ruske kompanije.

Dok se to ne raščisti na najvišem rusko- američkom nivou, javnost zabavlja video u kome ljutita žena viče: “ Ja sam direktorka Tretjakovske galerije…ja neću ležati na podu.A vi ćete zbog svog bezobrazluka sutra dobiti poziv iz vlade!“.

Koliko se sa video-snimka može čuti, ostali su putnici podržali Zelfiru Tregulovu, direktorku nadaleko čuvene Tretjakovske galerije,što se nikako ne bi moglo reći za autore komentara po ruskim portalima.Ti komentari nisu samo gnevni, nego i krajnje uvredljivi.

Jer dok pozivanje Aršavine na funkciju u Federalnoj službi bezbednosti može izgledati kao vic, pa čak i kao podsmevanje moći moćnih ruskih bezbednjaka, da se i ne govori o popularnosti muža- fudbalera koja Aršavinu zasluženo štiti, za stvarnu direktorsku Tretjakovske galerije forumasi nemaju lepe reči. U njoj su, po izgledu(?), prepoznali nekog ko je samo preko veze mogao da se dočepa svoje funkcije i sad to na isti način koristi.Kao svi ti kulturnjaci, koji misle da su bolji od ostalih(!)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com