Smešna strana sveta: Evropa se izvinila Italiji, a Srbija i Evropi i Kini

Predsednica Evropske komisije Ursula van der Lajen duboko se izvinila Italiji što joj Evropa na početku korona-krize nije pružila ruku podrške.

Izvinjenje je palo pošto su Italiji u pomoć sa 11 vojnih aviona stigli Rusi.

Dan posle ovog izvinjenja, nemački ARD u specijalnoj emisiji Rusiju optužuje da ovu situaciju koristi za svoju propagandu, tako što tvrdi da je Evropa Italiju ostavila na cedilu.

Do izvinjenja je došlo i pošto je Italija, pod pritiskom Pokreta pet zvezdica, hrabro odbila evropsku pomoć od 39 milijardi evra.

I pošto su se svetski mediji zabavljali izveštajima o tome kako evropske zemlje jedna drugoj preotumaju isporuke kineskih maski.

Ali sad je evropska solidarnost na visokom nivou, rekla je van der Lajen. A ko na brdu i malo sedi više vidi neg onaj pod brdom.

Nasuprot Italiji, Srbija se izvinila Evropi.

Pošto je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prepričala svoj razgovor s Sebastijanom Kurcom i Oliverom Verhejiem i nazvala nadrealnim to što su joj oni rekli da Srbija može da napiše listu onog što joj treba, ali da joj Evropa ne može pomoći, jer nema ni za sebe, Jadranka Joksimović ne može da se zaustavi ponavljajući nam opširno kako je Evropa platila UKUPNE troškove prevoza maski, koje smo mi kupili, i zahvaljujući se i Franku Fratiniju, a posebno Verheiju što je dozvolio prenamenu sredstava koje su nam dali za nešto drugo. 15 miliona evra.

Da podsetimo, Fratini je Italijan, a Verheji Madjar, a Italija i Madjarska se u Briselu žestoko bore za svoje dostojanstvo.

Da podsetimo, UKUPNI troškovi prevoza su 15 miliona evra.

Da podsetimo Aleksandar Vučić je, ničim izazvano, pukao 100 miliona evra naših para za „švajcarce“, a i preteklo mu je da plati dugove Amfilohija Radovića državi Mila Djukanovića, ako treba i koliko treba.

I da podsetimo, Italija je odbila 39 milijardi evra.

Srbija se izvinila-zahvalila i Kini.

Zato što je virus uvezla iz Italije, a ne iz Kine. A to je samo zato što smo u šoping poslati u Italiju. Ni zbog čega drugog. Daleko bilo da je italijanski virus bolji od kineskog. Nije. Poslali bi nas u šoping i u Kinu. Nego je malo daleko. Ko bi nas posle prikupio u kućni zatvor. Ali, daće bog, biće vremena i virusa…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com