Smešna strana sveta: Gradonačelnika Beograda bi da biraju i Zagreb i Banja Luka?!!!

Bogovi su pali pravo na teme: NVO-ekoaktivista, sa odličnim vezama po svetu, postao je gradonačelnik Zagreba.

Sem bogova, na teme je pao i ceo naš region.

Sem celog našeg regiona, na teme je pala čak i Srbija.

Čime je Tomislav Tomašević izazvao ovu neobičnu padavinu, pregled je po regionalnoj štampi napravio zagrebački Jutarnji list. Prenosimo najvažnija zapažanja:

„U medijima u Bosni i Hercegovini primjetna je pozitivna, donekle i euforična reakcija na pojavu novih političkih snaga na hrvatskoj političkoj scjeni, posebno kad se radi o Zagrebu i Splitu. Gotovo ni jedan sarajevski medij ne izostavlja spomenuti da je Tomašević podrijeklom iz Posavine, iz sela Vidovice kod Orašja, pa tako i Slobodna Bosna u svojem naslovu ističe ‘Bosanac novi gazda Zagreba’, a sarajevsko ‘Oslobodjenje’ govori o ‘političkoj revoluciji u Hrvatskoj’.

Banjalučki politički analitičar Dragan Bursać izborni rezultat u Zagrebu usporedjuje sa stanjem u Srbiji, pa se pita: ‘Znate li koja je razlika, izmedju Beograda i Zagreba? Zamislite da u Beogradu lijevi pokret koji priznaje neovisnost Kosova i genocid u Srebrenici dobije 70% glasova. Ne možete? E, to je ta razlika“, ističe Bursać.

Mediji u Srbiji uglavnom donose agencijske vijesti s izbornim rezultatima poput pobjede Tomaševića u Zagrebu, Ivana Penave u Vukovaru te HDZ-a u Osijeku, bez suvišnih komentara.

List ‘Alo’ napada izjavu Sandre Benčić o Srbiji tvrdnjom da ‘ni na, lokalnim izborima Hrvati ne mogu bez napada na Srbiju i Aleksandra Vučića’.

‘Loše je što je protukandidat odlučio ići s dosad nevidjenom klevetničkom kampanjom, koju smo dosad mogli videti samo u Vučićevoj Srbiji’, izjavila je Sandra Benčić što nije moglo ostati bez ljutite odbrane srbijanskog lidera u tamošnjim tabloidima. I crnogorski mediji uglavnom donose opširne reportaže s izbora u Zagrebu“.

Dakle, saznali smo da gradonačelnik Zagreba ima jednu, ali veliku, manu: nije izabran za gradonačelnika Beograda!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com