Smešna strana sveta:Poskupeli brusthalteri, zovite Putina?

Jedan tekst američkog lista The Wall Street Journal o skupoći  izazvao je podjednaku, naime, smehotresnu reakciju i u Rusiji i u Americi.

WSJ je celu priču posvetio poskupljenju grudnjaka ili brusthaltera!

Vlasnik proizvodjača luksuznog veša Journelle Gvido Kampelo požalio se WSJ, kako je prenela lenta.ru, da su po izbijanju rusko – ukrajinskog konflikta, a zbog rasta cena energenata, kod evropskih proizvodjača značajno od januara do danas poskupele sirovine od kojih se prave brusthalteri : boja za tkaninu 4 puta, čipka 40 odsto, žica za grudnjake 20 odsto.

Yahoo Finance TV je prenela da grudnjak Journelle, koji je pre godinu dana koštao 68 dolara sada košta 98 dolara, a voditelj te televizije Brajan Soci se uverio da ni kod Victoria’s Secret nije baš jeftino : za čipkani brus mora se iskeširati  55 dolara.

Mada je inflacija u Rusiji takodje visoka, deo ruskih medija redovno likuje nad cenovnim potresima na Zapadu, pa je udarac koji je cenovni šok naneo brusthalterima, iz nekog razloga, primljen s posebnim smislom za humor.

Čitaoci poslovnog lista Vzgljad su se jako brinuli što im je uskraćena informacija o tome da li se „čipkane gaćice mogu i dalje dobiti po staroj ceni“, a  čitateljka Tatjana, upućena u materiju, napisala je : „Laž, sva Evropa nosi grudnjake sašivene u Kini pod čuvenim brendovima, 20 godina prodajem ‘evropsko rublje“, a za tog proizvodjača[Journelle] nisam čula „. Uh, ovaj je komentar iznervirao  čitaoca Vadima Vadima :“ Pa ako u Kini budete kupovali’ ‘evropsko rublje’ nećete čuti ni sledećih 20 godina“.

Bavljenje cenom brusthaltera ništa manje duhovito nije primljeno ni da druge strane barikade – u Americi.

Voditelji TV Yahoo Finance Džuli Hyman i Brajan Soci i sami su se dobro zabavljali.

Oni su primetili da poskupljenje sirovina od kojih se prave brusthalteri u stvari poskupljuje svu odeću. Ali ako se kod druge odeće stvar može rešiti odlaskom u Second hand :

„Ne verujem da će u second hand kupovati brusthalteri“, rekao je Soci.

„Pantalone mogu, ali ne i nošeni… postoji linija“ rekla je Džuli misleći očito na još jednu crvenu liniju.

Ona je, medjutim, primetila da brusthalteri nisu žrtva samo rusko-ukrajinskog sukoba, nego i korona ograničenja.

„Ima još jedna dinamika koja je pogodila to tržište. Poput druge odeće, ni te stvari nisu kupovane nekoliko godina. Tačno? Ljudi su sedeli kod kuće i verovatno na to nisu obraćali pažnju“, rekla je Džuli.

„Pa šta su nosili?“, začudio se Brajan.

„U nekim slučajevima nisu nosili ništa. Izvini Brajane“.

„To si ti rekla, ne ja“, duhovit je bio i Brajan.

„Čisti seksizam“, tako je pokretanje ove teme ocenio jedan ruski čitalac i pozvao se na nudiste.

Pa vi sad recite da svet još nije jedan. Ali neće dugo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com