Smešna strana sveta: Poštovani Makron, vaš je mozak mrtav

Sledeće nedelje se u Londonu održava NATO samit, povodom 70 godina od osnivanja te organizacije, a diskusija je već počela.

Na izazov koji je partnerima u NATO-u uputio francuski predsednik Emanuel Makron, proglašavajući NATO organizacijom u stanju „moždane smrti“ odgovorio je i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

„Ne znam šta za NATO znači Francuska, ali Turska je za NATO veoma važna zemlja. Makron je dao izjavu o moždanoj smrti NATO-a. Poštovani Makron, ti bi prvo trebalo da proveriš svoj mozak. Jer izjave kakve daješ svojstvene su onima čiji je mozak mrtav”, rekao je Erdogan obraćajući se studentima u Istanbulu, a pozivajući se na NTV prenosi RIA Novosti.

Turski ambasador u Parizu već je pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Francuske.

„Da budemo jasni, ovo nije izjava, ovo je uvreda”, saopštio je predstavnik Jelisejske palate, a prenose francuski mediji.

Sredinom nedelje je francuski predsednik Emanuel Makron opet kritikovao s partnerima nekoordiniranu akciju Turske u Siriji, koja preti da upropasti rezultate postignute u borbi protiv terorizma. Na šta mu je turski predsednik odgovorio da Francuska nema šta da traži u Siriji i da Makron nema nikakva iskustva u borbi s terorizmom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com