Solidarni: Na Svetski ekonomski forum sad može i ruska vlada

Ukoliko Svetski ekonomski forum u Davosu ne odustane od odluke da poziv uskrati vidjenim ruskim biznismenima, na tom skupu neće 2019. godine učestvovati ni ruska vlada, rekao je u nedavnom intervjuu ruskim televizijskim stanicama ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Sad je izvor iz ruske vlade saopštio preko agencije RIA Novosti da su „organizatori Davoskog foruma izmenili svoju odluku i ukinuli ograničenja ranije stavljena ruskim biznismenima, pa će zvanična vladina delegacija ići u Davos i učestvovati u radu foruma“.

Prema informaciji koju je objavio Fajnenšel tajms organizatori Svetskog ekonomskog foruma u Davosu nameravali su da ne upute poziv na taj dogadjaj vlasniku kompanije Rusal Olegu Deripaski, vlasniku kompanije Renova Viktoru Vekseljbergu i predsedniku VTB banke Andreju Kostinu.

Aprila ove godine SAD stavile su na svoj sankcioni spisak 38 fizičkih i pravnih lica iz Rusije (  SAD: Uvedene sankcije Deripaski, Vekseljbergu…)  medju kojima su bili i ruski biznismeni Oleg Deripaska ( Osvetili mu se:), Viktor Vekseljberg, kao šefovi ruskih državnih kompanija: Aleksej Miler ( Gasprom), Aleksej Kostin (VTB).Njima je, izmedju ostalog, stavljeno na teret da su stekli “ svoje bogatstvo zahvaljujući neprijateljskim akcijama Rusije u svetu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com